Välkommen till ett bryggeri och bageri som har den goda smaken att dela med sig av varandras råvaror. Vi använder överblivet bröd från bageriet när vi brygger vårt öl. Och malt som blir över från bryggningen när vi bakar bröd. En cirkulär tanke som höjer smakerna.

öppettider

BAGERI

Här köper du bröd med kort via vår självbetjäning.
Tisdag-fredag kl 07.00 – 19.00
Lördag-söndag kl 08.00 – 17.00

TAP ROOM

26 april kl 12.00-18.00

Nyheter och kommande event kan du läsa om på Facebook och Instagram.

bageri

EN SMULA GODARE

Vi tror på det närproducerade. Och närmare än så här kan man inte komma. Ett litet stenugnsbageri på Nääs Fabriker, några meter från restaurangen, hotellet, kaféet och konferensanläggningen. Vi bakar i en stenugn som ger en underbar konsistens och med spannmål från nära råvaruproducenter och ofta restprodukter från vår bryggeriet som ligger vägg i vägg. Vissa bröd kommer säkert bli klassiker, andra gör tillfälliga gästspel. Det är ett föränderligt utbud av bröd bakat av olika slags sädesslag och av grovare och ljusare karaktär, med olika kryddningar och surdeg. Det syns och känns att det är ett hantverk. Bröden ser inte exakt likadana ut, däremot smakar de lika gott.

BRÖDET VI BAKAR

Att baka med surdeg tar lång tid. Dag ett matas surdegen, dag två sätts degen och dag tre bakas bröden. Denna tid gör att brödet uppnår sin fulla potential, smakmässigt och näringsmässigt.

Mjölet vi använder kommer från bönder som värnar om den biologiska mångfalden och mjölnare som varsamt förädlar spannmålen. Mjölet mals från kulturspannmål som har mer smak och näring jämfört med konventionella spannmål.

SORTIMENT

Vårt sortimentet består nästan uteslutande av surdegsbröd på kulturspannmål – oförädlade mjölsorter med en lång historia. Det både smakar mer, innehåller mer näring och är dessutom bättre för miljön. Från ljusa luftiga bröd med krämigt innehåll och härlig skorpa till grövre och smakrika bröd med lång hållbarhet. Flera bröd innehåller drav och vört från öltillverkningen vilket ger en härligt djup smak och fin textur. Kanel- och kardemummabullar finns alltid, tillsammans med en säsongsbulle.

FÖRVARING

Surdegsbröd klarar sig länge utan att bli dåligt eftersom det har ett lågt pH. Detta gör att inga konserveringsmedel behövs. Det håller sig även saftigt länge om det förvaras på rätt sätt. När vi bakar bröden i stenugnen så bildas en kraftig skorpa som hjälper till att hålla fukten kvar inne i brödet. Förvaras brödet i en sluten miljö så drar skorpan åt sig fukten från insidan och brödet blir både svampigt och torrt. Brödet bör förvaras i en miljö som kan andas. Det går jättebra att frysa alla våra bröd. Skiva dem innan så behöver du inte tina hela brödet.

bryggeri

närbryggare

Vi tror att det är lite godare att dricka en kall öl på samma plats där den bryggs. Kanske är det bara en känsla, men låt så vara. Därför startar vi ett eget mikrobryggeri, vägg i vägg med vårt nya bageri. På så sätt kan vi använda överblivet bröd när vi brygger vårt öl. För att du ska få samma känsla som vi tänker vi servera vår öl här på Nääs Fabriker.

Dessutom öppnar vi ett Tap Room för ölprovningar eller bara för ett gott häng. Här kan du smaka och jämföra lager, IPA, Ale och andra sorter. Vi kommer att testa oss fram och sortimentet kommer att variera och bli mera, det kan bli must, cider eller läsk. Vad det än blir så brygger vi det själva.

SORTIMENT

På Bröd & Malt älskar vi att experimentera med nya smaker och skapa öl som överraskar. Vårt sortiment förändras ständigt. Vi har ett grundsortiment med ölen som går hem hos de flesta, men vi testar också hela tiden nya kombinationer, finjusterar recept och letar alltid efter den där perfekta balansen som får smaklökarna att hoppa lite extra. Oavsett om du gillar klassiska toner eller spännande nyheter, finns det alltid något att upptäcka hos oss. Kom förbi och smaka på vårt senaste brygg!

Bröd & Malt
EVENT

ÖLPROVNING

Älskar du öl och är nyfiken på hur det skapas?
Ta med dig dina kompisar på en resa bakom kulisserna på Bröd & Malt, för en unik inblick i hantverket bakom våra öl.

FÖRSTA GLASET
Vi möter er med ett glas av vår prisbelönta lager – en perfekt start på en kväll att minnas.

BRYGGERIVISNING
Följ med in i Göteborgs kanske minsta bryggeri, och lär dig om processen, passionen och hemligheterna som skapar våra öl. Och ja, vi älskar nyfikna frågor!

ÖLPROVNING
Vi väljer ut tre stycken öl i varierande stil och smak, som vi provar tillsammans, och lär oss om vad som gör varje öl speciellt – från arom och smak till dess karaktär. Platserna är begränsade, så säkra din plats redan idag.

PLATS & TID
Plats: Bröd & Malt, Nääs Fabriker
Tid: 16.30–18:00

Tips är att boka bord i Fabriksköket eller Pannhuset efter provningen.

PRIS
Enbart ölprovning: 395:-/pers
Med övernattning: 1 390:-/pers (del i dubbelrum)

tap room bar

Prova våra bryggda ölsorter på fat i vår Tap Room Bar.  Utvalda ölsorter finns även i hotellets bar.

För senaste nyheter och kommande event se mer på Facebook och Instagram.

 

PROVNINGAR OCH AKTIVITETER

Är ni sugna på att göra en annorlunda och rolig aktivitet tillsammans med vänner, familj eller företaget? Vi har ett bokningsbart koncept för ölprovning hos oss – Pizza on Tap. Dessutom har vi ölprovningspaket som går att boka här.

ÖLMENY

Se vår ölmeny och egenbryggda ölsorter på Untappd.

Kontakta oss

bröd & Malt

+46 (0)31-799 63 27
bageriet@brodochmalt.se